Дерев'яні меблі


Дерев'яні меблі


Паралельно з багатьма іншими цінностями, до нас, також, повертаються якесь розуміння істинної цінності і ціни меблів, зробленої з натурального дерева. Природно, далеко не кожне дерево підійде для виготовлення меблів. Щоб це зрозуміти нам потрібні були багато століть і досвід декількох поколінь. Самі стільці, столи і шафи, у свою чергу, не перестали все більше і більше вдосконалюватися. Тому сьогодні ми тут маємо цілу ієрархію, що складалася багатьма століттями.
На думку справжніх знавців і фахівців на першому місці знаходиться горіхове дерево. Хоч цілком меблі з нього виготовити практично неможливо. А якщо і трапиться так, що масив (найбільші, основні деталі) якогось предмета в інтер'єрі буде виготовлений з горіха, то це буде неймовірно дорого коштувати. Для обробки меблевої використовуються, в основному, тільки тонкий зріз, який називається «радіка». Може змагатися разом з інкрустацією горіховими шпонами хіба що інкрустація з шпон коренів вишневого дерева. Наприклад, іспанські майстри їх вважають абсолютно рівноцінними. Хоч ми і з вами, на жаль, позбавлені цієї можливості, щоб їх порівняти: у київських та інших вітчизняних магазинах представлена тільки меблі, яка оброблена шпонами з горіха. У рідній вітчизні обробки шпонами з коренів вишневого дерева поки знайти абсолютно неможливо.
До числа найцінніших порід, також, відноситься і карельська береза.(Але ні в якому разі не плутайте її з простої звичайної березою: хоча вони і схожі, як шкірозамінник і натуральна шкіра). На зрізі карельської берези можна виявити різні і химерні малюнки, один з них навіть називається «пташиний очей». А така висока ціна на дану породу дерева пов'язана з її обмеженим місцем «перебування». Фінські червонодеревники визнані авторитетами по виробництву меблів з карельської берези. Бук і дуб вважаються наступними за цінністю і красі породами. Бо навіть і не дивно, що дубові меблі має особливий шарм і стилізована як необроблена , на якій буде дуже чітко проглядатися текстура дерева. 
На думку фахівців можна розрізнити три види по обробці дерева – це: покриття лаком, фарбування і морене.
Вибір предметів інтер'єру, на сьогоднішній день, в численних і різноманітних магазинах меблів міста абсолютно різноманітний. Покупці завжди зможуть собі дозволити трішечки пофантазувати і оформити свій інтер'єр, керуючись при цьому власним світоглядом, настроєм і смаковими пристрастями.

 

^ Вгору