Як при купівлі квартири виторгувати знижку


Як при купівлі квартири виторгувати знижку


Якщо ви знаєте кілька прийомів, то при купівлі квартири можна виторгувати набагато більше стандартних 5% дисконту.
У тому випадку якщо торг вітається
Незалежно чи є відмітка «торг» або вона відсутня, вартість будь-якої квартири, практично завжди, закладена ціна знижки. Інша розмова, наскільки покупець вже зуміє скинути цю цифру. Навіть проводяться експертами, стандартні цифри торгу завжди різні. Найчастіше це зовсім не великий дисконт, вже заздалегідь закладений в заявлену вартість певного об'єкта, який зазвичай становить кілька відсотків. А насправді, такий обсяг «доданої вартості» приблизно становить 10-20 відсотків.
Крім цього, розмір знижки на пряму залежить, в тому числі, і від різної категорії квартири. В економ-сегменті, який користується дуже великим попитом серед покупців торгів або взагалі немає, або вони коливаються в межах зовсім невеликої суми (не більше 5%). За його даними, в цей же час, ціна торгу в середньому і вищому ціновому сегментах може бути близько 15% початкової вартості квартири.
Якщо є тонкий натяк
Як радять переговорники, торги повинні відбуватися, так що б відразу не відлякати продавця нерухомості розміром знижки, на яку ви розраховуєте, але і що б заздалегідь не здати власні позиції. Для цього треба ще під час передзвону дізнатися, чи, взагалі, можливий торг як такої, особливо в тому випадку, якщо грошей у вас свідомо менше, на що розраховує продавець. Але не варто оперувати якимись конкретними цифрами під час телефонних розмов, тому що продавець відразу ж може відмовити вам у знижці і потім буде набагато складніше прийти до взаємних угод. Особливо, якщо це стосується будівництва.
Краще всього, вже під час перегляду квартири, коли продавець бачить перед собою живу людину і розуміє, що він зацікавився пропозицію, варто починати торгуватися. Головним фактором тут виступає – одноразовість угоди. З одного боку, продавець змушений тримати ціну, з іншого – він просто боїться втратити потенційного клієнта.
Крім цього, є ще одна маленька хитрість ведення переговорів – відразу ж потрібно окреслити «зону торгів». Що б це зробити, покупець повинен відразу ж назвати ціну, яку він готовий і може заплатити. Продавець, швидше за все, піде на компроміс, якщо він зацікавлений у продажу власної нерухомості.

 

^ Вгору