Який матеріал вибрати для декору стін?


Який матеріал вибрати для декору стін?


Архітектори часто хочуть зірвати зі стін всю обробку, щоб показати всю красу бетону, або кладки, але в житлових інтер'єрах це не найкращий варіант. Адже складно жити в цілковитому спокої разом з голими стінами. Кожен з нас хоче прикрасити навколишній простір, тим більше голі стіни, яку ми завжди бачимо. На ринку зараз є величезна кількість фарб, різних шпалер, текстильних покриттів, плиток і т. д. На перший погляд, нічого нового вже й придумати не можна. Але ось останнім часом широко розповсюдилася практика, коли в хід пускаються дуже незвичні матеріали для декору стін.

З давніх часів стіни оброблялися натуральною шкірою, але сьогодні вона завойовує ринок знову. Вона широко використовується декораторами та власниками дуже дорогих інтер'єрів. Шкіра чудово справляється з шумом, від неї має приємний аромат в самому приміщенні, такі стіни теплі на дотик. Оскільки вона є натуральним матеріалом, то її важко підпалити. Крім всього цього, шкіра – надзвичайно довговічний.

З металу люди теж навчилися створювати дуже міцні і надзвичайно красиві покриття для твердих матеріалів. Одна австралійська фірма завдає тонку металеву плівку на різні поверхні, такі як пластмаса, кераміка, метал, бетон і дерево. Незалежно від того, з якого матеріалу зроблена основа, створюється враження справжньої металевої. Завдяки цьому, є можливість створювати дуже несподівані деталі для прикраси стін, яким можна надати самий різний ефект, наприклад, іржі та корозії. Це надзвичайно модно сьогодні. Подібні матеріали можна використовувати в інтер'єрі в стилі хай-тек, або класичному стилі.

Якщо ви хочете відчути справжній комфорт, то тоді вам необхідно оточити себе виключно натуральними матеріалами, серед яких дерево. Для модерну або класичного стилю використовують рельєфну різьбу, на яку нанесена позолота. Для заміського будинку добре підійде, наприклад, грубе дерево, з невеликим ефектом старіння.
Також стіни можна облицювати каменем. Він прекрасно підійде для підтримки ідеї натуральності. Камінь може бути натуральним або штучним. Натуральний камінь здатний перетворити інтер'єр в щось особливе, доісторичний, але в той же час дуже модне. Що стосується штучного каменю, то це екологічно безпечний, стильний, економічний і дуже зручний матеріал, який здатний вписатися практично в будь-який інтер'єр.

^ Вгору