Львівські забудовники не поспішають купувати землю на конкурсах


Львівські забудовники не поспішають купувати землю на конкурсах


Трохи забудовників купують у Львові ділянки для реалізації своїх особистих проектів на конкурси, що проводить міська рада. Це агентству нерухомості повідомив Олексій Побурко як заступник директора фірми-забудовника «Інтергал-Буд».
«На сьогоднішній день ціна квадратного метра за землю у Львові складає приблизно 100 доларів. А щоб купити ділянку площею 40 соток для будівництва будинку, необхідно відразу викласти близько 400 тисяч доларів – 3 мільйони гривень коштує продаж нерухомості. Якщо ще в 2007 році це не було проблемою, адже такі гроші досить швидко знаходилися, то зараз це дуже істотна сума, що більшості компаній складно залучити», – говорить Олексій Побурко.
Також, за словами Олексія, після отримання ділянки даними чином, забудовнику півроку-рік необхідно чекати, щоб почати свою будівництво: так як йде час на усунення конфліктів з мешканцями сусідніх будинків, з'являються проблеми з комунікаціями, а відповідно, термін повернення вкладених грошей розтягується.
«А тому забудовники намагаються отримувати яку-небудь нерухомість і відводити якомога більшу ділянку землі під обслуговування, а потім на цій ділянці вже будувати будинок, отримуючи слушні поради з будівництва. Так виходить, по-перше, дешевше, а по-друге – до такої схеми всі вже звикли. Тим більше, це не варто відразу ж вкладення великих сум грошей, як при придбанні ділянки на аукціоні», – підкреслив Побурко.
Третій спосіб отримання ділянки землі під будівництво, за словами експерта, так це покупка якого-небудь заводу-банкрута на вторинному ринку, а також перепрофілювання земельної ділянки того, на якому він знаходиться.
Нагадуємо, що у Львові вже залишилося зовсім небагато вільних ділянок землі, де можна будувати собі нове житло.

^ Вгору