Очікуване подорожчання елітного житла


Очікуване подорожчання елітного житла


Незважаючи на очікувану другу хвилю кризи, елітне житло в Києві за прогнозами аналітиків буде користуватися найближчим часом великим попитом.
За словами експерта з нерухомості Михайла Єрмоленко в четвертому кварталі 2011 року вартість елітного житла в Києві може піти вгору. Довгий час ринок елітної нерухомості Києва перебував у зоні цінової стабільності. У третьому кварталі 2011 року він прогнозовано показав зростання на 13% по відношенню до показників попереднього кварталу. У свою чергу, це викликало річний приріст на шість відсотків. Такий ріст середнього показника, на думку експерта Михайла Єрмоленко, викликаний початком продажів в одному з новозбудованих елітних житлових комплексів, ціни в якому набагато перевищують середні показники цього ринкового сегмента.
Експерти ринку нерухомості, в тому числі і Михайло Єрмоленко, відзначають, що на ринку елітних новобудов Києва мають місце дві різнопланові тенденції. З одного боку, з'являються на ринку нерухомості нові проекти, показують рекордно високі показники цін, які вище середніх по відповідному сегменту показників на 10-15%. У той же час забудовники більшості інших житлових комплексів відмовилися від зміни вартості об'єктів і зафіксували її на рівень цін першого півріччя 2011.
Станом на третій квартал 2011 року продаж елітних квартир в Києві ведеться в 13 елітних житлових комплексах. У 4 новозбудованих об'єктах Києва можливо початок продажів уже до кінця поточного року. Імовірно, саме поява нових проектів в четвертому кварталі 2011 викличе різкий підйом цін на 2-3%, - вважає експерт.
Згідно зі статистикою, наданою Михайлом Єрмоленко, середня ціна в елітному сегменті первинного ринку нерухомості в жовтні 2011 року склала 7715 доларів за квадратний метр. У середньому ціни знаходяться в інтервалі від 6000 до 14000 дол./кв. м. Як повідомляється, вартість елітного житла безпосередньо залежить від індивідуальних характеристик елітних будинків. При цьому, як відзначають експерти, ціни на окремі унікальні апартаменти такі, як видові квартири, пентхауси, можуть досягати 20-22 тис./кв. м.

 

^ Вгору