Огляд ситуації на ринку нерухомості Львова


Огляд ситуації на ринку нерухомості Львова


Купити собі шматочок Європи у вигляді житлової нерухомості у Львові останнім часом стає модним.
Ціна квадратного метра у Львові перебуває у досить широкому коридорі. Житло по сусідству з промзон і в малоблагополучных районах обійдеться вам в 800-900 дол. за кв. м, в той час як ціни на елітні апартаменти починаються від 2000-2500 тис. дол. за кв. м. Елітними тут вважаються квартири, розташовані або в престижних новобудовах, або в старовинних австрійських «люксах» та «напівлюкс», які розташовані в центральній частині міста. Тобто середня вартість квартири у Львові становить 1000-1500 дол./м2.
У той же час у Львові склалася характерна для всього ринку нерухомості України ситуація. Потенційні і в цілому цілком забезпечені покупці не мають на руках солідних сум грошей. У той же час кількості людей, що володіють воістину незліченними багатствами, настільки мало, що на ситуацію на ринку нерухомості такі покупці не впливають.
Цікавою особливістю Львова є безпрецедентно низька ціна квадратних метрів в самому серці древнього міста. Вартість квартири у старовинному будинку на центральній вулиці Львова буде значно нижче, ніж вартість схожої за параметрами «чешки» чи «хрущовки» в нецентральній частині міста. Парадокс полягає в тому, що за красивими фасадами старовинних будинків часто ховаються квартири з дерев'яними перекриттями, загальним з сусідами по балкону санвузлом, кухнею без вікна і т. д.
Бачачи всю нестабільність ситуації на ринку багато покупців «метушаться» і масово відмовляються від вчинення раніше запланованих угод. Причому їх не лякає навіть безповоротно загублений заставу в 1-2 тис. дол. Така дивна, але тим не менш чудово характеризує становище на ринку ситуація була вперше відзначена експертами лише нинішньої весни.

 

^ Вгору