Іпотека з її гострими кутами


Іпотека з її гострими кутами


Для багатьох жителів України мріє про власне житло, здається практично недосяжною і нереальною. Зібрати всю суму для придбання особистої квартири, не кожен може. Але, незважаючи на це, кожен хоч маленька, але надія заробити, виграти або отримати цей заповітний кредит, за допомогою якого можна буде купити квартиру.
Зовсім недавно, взагалі не розуміли всіх можливостей, пов'язаних з іпотекою. Банки, які раптом почали з'являтися в нашій країні, не викликали довіри. Але деякі, незважаючи на все це, я вирішив спробувати використати цей шанс, і у мене є свої чарівні.
Але кредит може взяти кожен, так як вам потрібно знайти поручителя, а також оплатити перший внесок. Для кого-то кредит відкрив можливості мати квартиру, а для кого-то, хто став приводом, щоб переосмислити своє життя.
Останнім часом придбати квартиру в кредит не було це дуже важко, але як справа йде зараз? Раніше кредити були надані в доларах, його вартість була не більше, ніж 5 рублів, а сьогодні – вже 22. Ціна квартири в кредит програми виріс, а на ринку нерухомості – навпаки, впав. Багато людей втратили свою роботу під час кризи, були без можливості погашення кредиту. Банк, замість того, щоб знайти компроміс, просто відбирав квартири, а потім продати його.
Не дивлячись на все це, і сьогодні є достатня кількість людей, які хочуть отримати іпотечний кредит. Багато людей ще не до кінця зрозуміли роботу банків. Багато банки припинили видавати іпотечні кредити, так як люди не можуть у повній мірі віддати гроші з відсотками, тому нерухомість потрібно продавати, це марна трата грошей.
На сьогоднішній день взяти кредит на квартиру – дуже складно, але, незважаючи на це, багато хто йде на цей крок. Процентна ставка – більше 30%, необхідно внести передоплату, тобто більшу частину вартості житла, так само, можуть вимагати заставу. Все дуже складно, тому що за ці десять років, доведеться заплатити стільки грошей, що вистачило б на одну квартиру. Так чи варто йти на цей крок? Такий крок – необдуманий і не вигідно, це буде коштувати дуже дорого. А враховуючи те, що банки занадто сильно видають кредити в доларах, то напрошується висновок, що найближчим часом можуть виникнути проблеми з курсом цієї валюти в нашій країні.
Покупка квартири в кредит - дуже небезпечна ідея. Саме з цих міркувань, слід, перед тим як взяти кредит, все ретельно обміркувати, прийняти обґрунтоване рішення, в якому не будете жалкувати в майбутньому. Адже дах над головою – це дуже добре, але можна і не робити фатальних помилок.

 

^ Вгору