Що краще, орендувати офіс або купити його?


Що краще, орендувати офіс або купити його?


На сьогоднішній день офіс є не просто приміщенням, а частиною корпоративної культури компанії. Можна сказати, що зовнішній вигляд офісного приміщення – це показник успіху організації, а також того, як начальство ставиться до своїх підлеглих.
Практично кожна організація вважає більш вигідним придбати офіс, а не брати його в оренду. Економічна вигода в даному випадку явно помітна, оскільки ви платите гроші не комусь у кишеню, а інвестуєте в свою власну нерухомість. У особистому офісі можна зробити перепланування, можна провести реконструкцію всієї будівлі в цілому.
Однак, кількість співробітників в успішній компанії постійно зростає і з часом вашого приміщення може просто не вистачати, і доводиться орендувати офіс набагато більший, ніж попередній.
Варто відзначити, що офісні приміщення у великих містах з великим метражем, які займають один поверх і більше вже давно викуплені. Це стосується переважно ділової частини міста. Далеко не всі компанії можуть дозволити собі прикупити подібне офісне приміщення. Саме тому його доводиться орендувати.
Отже, яким же вимогам повинна відповідати офісне приміщення?
1. Площі повинно вистачати на те, щоб розмістити весь штат співробітників;
2. Ціна за квадратний метр не повинна бути вищою за середню на ринку нерухомості;
3. Більшості орендарів бажано в'їхати в готовий офіс, без необхідності проведення ремонтних робіт;
4. Місцезнаходження – дуже важливий фактор. Бажано, щоб будинок знаходився поблизу зупинки громадського транспорту або метро, в центрі міста;
5. Наявність парковки, а також хороша транспортна розв'язка, щоб співробітники могли з легкістю добиратися до офісу на своїх;
6. Цілодобова охорона, а також сигналізація;
7. У разі оренди офісу банком, то вони віддають перевагу саме перший поверх будівлі;
8. Наявність телефонних ліній та кабелю для підключення до мережі Інтернет, а також мережі телекомунікацій. У приміщення повинна добре ловити стільниковий зв'язок;
9. Іноді необхідний окремий вхід в офіс, а також можливість цілодобового доступу до нього;
10. Деяким компаніям важлива можливість розмістити свою рекламну вивіску на фасаді будівлі;
11. Дуже часто ставиться вимога про наявність конференц-залу.
Існує також безліч інших важливих критеріїв, які необхідні окремо взятим компаніям.
На закінчення хотілося б відзначити, що кожен співробітник вашого офісу буде хотіти приходити в комфортну і світлу кімнату, проводити робочий час в безпечному і затишному приміщенні з доступом до мережі Інтернет, телефоном, а також кондиціонером. В хорошому офісі і працюється краще!

Теги: офис, аренда
^ Вгору