Джерела штучного освітлення, як важливі складові будь-якого інтер'єру


Джерела штучного освітлення, як важливі складові будь-якого інтер'єру


Штучне освітлення є одним з найбільш важливих і простих засобів для досягнення оригінальних і сміливих композиційних рішень в будь-якому інтер'єрі. В кожній окремій кімнаті в квартирі традиційно, в основному по центру, передбачається вивід для приладів освітлення, куди буде кріпитися світильник. Здається, зовсім нічого незвичайного і складного. Є тільки одне "але" - такий стандартний підхід вже давно вичерпав себе, він не може в повній мірі задовольнити сучасні вимоги, висунуті на сьогоднішній день.
Справа не в тому, що традиційний, стандартний спосіб освітлення вже застарів. Просто приміщення певного роду, різні за своїм функціональним призначенням вимагають абсолютно різні схеми для освітлення. Навіть якщо розглядати одне приміщення, то більш раціонально і зручно буде створення підсвічування для окремих, різних функціональних зон: робочої зони, зони відпочинку і зони прийому і приготування їжі. Професійні дизайнери стверджують, що для вирішення проблеми освітлення житла найбільш розумними будуть два різних види будь-якого штучного освітлення місцеве і загальне.
Наприклад, завдяки розміщенню на одному і тому ж відстані джерел світла, які краще всього буде приховати в спеціальних нішах, розташованих уздовж стін на стелі, можна зробити освітлення розсіяним. Це добре пом'якшить досить різкі переходи світла до тіні і зможе візуально об'єднати різні функціональні зони одного приміщення в загальну атмосферу світла, сприятливу для заняття своїми повсякденними справами, які не вимагають великого зорового напруження.
Ще при проектування будівлі слід передбачити загальне освітлення. В іншому випадку, доведеться витратиться на витрати для провидіння нової проводки, щоб зробити щось оригінальне, цікаве. 
У створенні оригінальних світлових ефектів, також, відмінно можуть допомогти, такі популярні на сьогоднішній день, підвісні стелі. Як же це можна зробити?
Для початку необхідно прикріпити до стелі гіпсокартонну плиту на спеціально підготовлених кронштейнах. Потім в плиті необхідно прорізати наскрізні отвори, в які потрібно буде вмонтувати галогенні світильники. Їх розміщення і кількість вже буде залежати безпосередньо від площі приміщення. Таким чином, виходить, що кімната рівномірно заповнюється приємним розсіяним світлом, освітлюючи все необхідне обладнання та предмети інтер'єру.
Так що завдяки штучних джерел освітлення можна відмінно розставити акценти в своєму інтер'єрі.

 

^ Вгору